Konferencja naukowo-szkoleniowa pt. "Przyszłość poradnictwa dietetycznego w Polsce"

Rejestracja

Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła
ul. Powsińska 61/63
02-903 Warszawa
tel. 22 55 09 771, Fax: 22 842 11 03
strona www: http://www.izz.waw.pl/pl/

Termin i miejsce

23.04.2015 − Instytut Żywności i Żywienia w Warszawie, ul. Powsińska 61/63, Warszawa, woj. mazowieckie

Organizatorzy

Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła
ul. Powsińska 61/63, 02-903 Warszawa
tel. 22 55 09 771, Fax: 22 842 11 03
http://www.izz.waw.pl/pl/

Tematyka

PROGRAM
23 kwietnia 2015
9.30 – 11.00 Rejestracja
11.00 - 11.10 Przywitanie gości przez Prof. M. Jarosza, Dyrektora IŻŻ, dr Lucynę Pachocka, Kierownika OCD IŻŻ
11.10 – 11.30 Lekarz - dietetyk – gwarancja prewencji i właściwego leczenia - prof. M. Jarosz
11.30 – 11.50 Historyczny zarys rozwoju nauk o żywności i żywieniu w Polsce - prof. S. Berger - SGGW Warszawa
11.50 – 12.10 Zawód dietetyka - wczoraj, dziś i jutro - mgr J. Nowak, prof. B. Zubelewicz-Szkodzińska
12.10 – 12.30 Dietetyk w szkołach o profilu wzmożonej aktywności fizycznej - mgr Milena Nosek
12.30 – 12.40 Podsumowanie
12.40 – 13.20 Przerwa
13.20 - 13.40 Podstawy naukowe żywienia w szpitalach - prof. J. Dzieniszewski
13.40 – 14.00 Standardy kompetencji dietetyka EFAD - dr hab. Dorota Szostak
14.00 - 14.20 Aktualne regulacje prawne zawodu dietetyka w Polsce - dr L. Pachocka
14.20– 14.40 Dietetyk w żywieniu klinicznym - lek. med. Aleksandra Kapała
14.40 – 15.00 Podsumowanie i Zakończenie

Specjalizacje

Choroby wewnętrzne