„Wdrożenie osiągnięć naukowych w zakresie prawidłowego żywienia, w celu zmniejszenia epidemii otyłości i innych przewlekłych chorób niezakaźnych oraz zmniejszenia wydatków na ochronę zdrowia, przez Komisję Europejską i Światową Organizację Zdrowia"

Rejestracja

Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła
ul. Powsińska 61/63
02-903 Warszawa
tel. 22 55 09 771, fax: 22 842 11 03
strona www: http://www.izz.waw.pl/pl/

Termin i miejsce

05.12.2014 − Instytut Żywności i Żywienia, ul. Powsińska 61/63, Warszawa, woj. mazowieckie

Organizatorzy

Instytut Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła
ul. Powsińska 61/63, 02-903 Warszawa
tel. 22 55 09 771, Fax: 22 842 11 03
http://www.izz.waw.pl/pl/

Tematyka

5 grudnia br. w Instytucie Żywności i Żywienia odbędzie się ważna konferencja naukowa pt. „Wdrożenie osiągnięć naukowych w zakresie prawidłowego żywienia, w celu zmniejszenia epidemii otyłości i innych przewlekłych chorób niezakaźnych oraz zmniejszenia wydatków na ochronę zdrowia, przez Komisję Europejską i Światową Organizację Zdrowia”.

Konferencja ta rozpocznie cykl corocznych spotkań, podczas których będą przedstawiane i dyskutowane - przez lekarzy, dietetyków, żywieniowców, technologów żywności i inne osoby pracujące na rzecz zdrowia publicznego - najnowsze osiągnięcia z obszaru prewencji i leczenia przewlekłych chorób niezakaźnych.

Wykładowcami na konferencji będą pracownicy naukowi o uznanej renomie krajowej i międzynarodowej, członkowie krajowych i zagranicznych towarzystw naukowych oraz grup eksperckich organizacji międzynarodowych, w tym WHO, Komisji Europejskiej i EFSA. W programie są m.in. takie zagadnienia, jak: identyfikacja nowych czynników ryzyka otyłości, standardy prewencji i leczenia żywieniowego nowotworów złośliwych, zwalczanie czynników ryzyka chorób układu sercowo- naczyniowego oraz żywienie zindywidualizowane.

Specjalizacje

Choroby wewnętrzne